پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403   13:56:34
تعداد بازديد از سايت: 130088775
در امروز: 20718
اخبار دانشکدهاخبار دانشکده

چاپ كتاب برنامه ريزي كاربردي سامانه هاي منابع آب با مدل WEAP توسط عضو هيئت علمي دانشكده فني و مهندسي سر كار خانم دكتر آشفته

غلبه بر مشكلات ناشي از ورشكستگي آبي با همه ابعاد و تبعاتش بسيار دشوار است. ايجاد تغييرات بنيادين چه در قوانين، سازمان
ها و زيرساختهاي مرتبط با صنعت آب و چه در تفكر مديريتي، آسان نيست. در طول سالهاي گذشته، تفكر حاكم بر مديريت آب به‌ويژه در مرحله بهرهبرداري از سدها و ديگر سامانه‌هاي منابع آب، بر مبناي مديريت جدا از هم منابع و مصارف، مد نظر نداشتن تغييرات آب و هوايي شديد نظير تغيير اقليم و عدم توجه به اندركنش آب و ساير مؤلفههاي توسعه پايدار، بوده است. در انداختن طرحي نو در تفكر سياستگذاران و مهندسان آب اولين گام براي رويارويي با چالشهاي بيسابقه و سخت آب در آينده است.

مدل برنامه‌ريزي و ارزيابي آب (WEAP) يكي از قدرتمندترين ابزارهاي مديريت يك‌پارچه منابع و مصارف آب است. اهميت روز افزون تخصيص بهينه منابع آب محدود، بين تقاضاهاي مختلف كشاورزي، صنعت، نياز شهري و نياز زيست‌محيطي، به جامع‌نگري در فرضيات منابع آب موجود نيازمند است و WEAP كمك مي‌كند تا بتوان همه اين مسائل را در يك ابزار عملي و قوي جمع‌آوري كرده و از آن براي مديريت يك‌پارچه منابع آب و نيز تعيين مباني طراحي سازه‌هاي هيدروليكي استفاده نمود.

با توجه به ويژگي‌هاي منحصر به‌فرد و قدرت تحليل سناريوها، نويسندگان اين كتاب كاربردي را براي جامعه مهندسان آب ايران تأليف نمودند.

اين كتاب شامل شش فصل با مشخصات زير است:

فصل اول به معرفي ويژگيهاي WEAP، رويكرد و تئوري آن و نحوه دريافت مجوز معتبر مدل اختصاص دارد.

فصل دوم به معرفي منوها و نماهاي مدل، پنجره اجزاي مدلسازي و مفاهيم اساسي در WEAP ميپردازد.

فصل سوم درخت دادهها، شاخهها، زيرشاخهها، تبها و گزينهها را براي هر مؤلفه تشريح ميكند.

فصل چهارم انواع روشهاي موجود در مدل براي اختصاص اطلاعات براي هر مؤلفه را شرح ميدهد.

در فصل پنجم به دريافت نتايج پس از اجراي مدل و كاربرد هريك از گزينهها پرداخته شده است.

در فصل ششم بهمنظور آشنايي كامل كاربران با كاربرد مدل WEAP، مدلسازي و دريافت نتايج، از اولين تا آخرين گام براي مدل‌سازي منابع و مصارف در يكي از حوضههاي آبريز ايران توضيح داده شده است. در ادامه مثال‌هاي متنوع، پُركاربرد و معمول در زمينه‌هاي مختلف به‌صورت فرضي با استفاده از مدل WEAP آورده شده است.

عکس های مرتبط :

خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |